Lite nya bilder







Tricky Tequila

Världens goaste Tequila.
Här är hon med mamma och pappa ute på sommarstugan.
Foto: Lotta Sandberg








I morgon har de gått 2 veckor

I morgon har de gått 2 veckor sedan Tequila kom till oss. Hon har vart såå duktig.  Eller hon är de fortfarande! :D
De är precis som hon har bott här hur länge som hälst.
Hon går kanon me grann djur och människor. Kanon med familj båda barn och vuxna. helt underbar!

 Tequila går rätt in i cameran inte lätt och ta bild på henne inte...:P
 Tila käkar lite löv. Mycket mumsigt de..

Kommer mer bilder...

Fölåt Tila.

Förlåt lilla gumman för att ja klippte dig i pulpan!
Råkade klippa Tila i pulpan förut.. Kom inte mycket blod de va jämt att de syntes så, så jätte mycket för mycket klippte ja nog inte. Fick dessutom klippa klart de andra klorna med så. Hon är så duktig lilla flickan.
Som ni alla vet så kan hon faktiskt sitt nu. Kanon bra nästintill. Hon sitter och väntar på maten till varsegod, hon sitter när man kallar in henne och hon kommer fram, hon sitter innan vi går in i huset till man säger varsegod (någon fixide hon själv kommit på inget som vi tränat på.) Så nu har vi börjat me ligg.
Igår så började vi lite smått efter sista målet med att ligga, till en början fick ja hjälpa henne lite me baken. Och efter ett par gånger så klarade hon det själv.
Idag när ja satt och åt så gjorde ja en lite fuling (gav henne en bit av min hamburgre, dumma mig!) Ja sa ligg två gånger och visade me fingret hon la sig ner!!!!!!! Då fick hon lilla hamburgebiten av mig. Gud så duktig hon är!!!!!
Pappa sa till mig idag, efter han hade klippt gräset. -Tina nu har ja plockat 30 minikorvar nu får du börja att ta upp efter er. hahaha :P inte så lätt mitt i natten och man inte ser något :P men klart ja ska sa ja :D hehe :D är glad bara tila bajsar ja :D

ne nu sak ja gå och lägga mig brevid henne i sängen och mysa. hon ligger och snarkar där nu, de hörs ända hit :D

Idag har vi gjort mkt!

Idag har vi gått hela 2.5 kilometer i skogen med dom stora hundarna som morgon promenad. Trodde aldrig att Tequila skulle orka de men de gjorde hon minsan, hon närmare bestämt sprang 2,5 km ;).
Vi har övat på ögonkontakt och koncentration på mig, när någon går förbi med hund, ensam, joggar eller med stavar. Först gick de lite sådär, Tila ville väldigt gärna gå fram och hälsa. Ja hade sån tur att de va mycket folk i skogen så ja fick upprepa de flera gånger så tillslut brydde hon sig inte när de gick hundar förbi eller gubbar med stavar. Hon satt så glatt och vänta på sin godis.
Sen har vi vart på lagret idag igen, vi va på rasttur där ute på örsholmen, alla man mötte kom fram och hälsade. Tequila blev lika glad varje gång.
När vi kom tillbaka till kontoret sov hon som en stock. Hon fick många intryck under förmiddagen och lunchen.

Efter jobbet åkte vi till en annan djuraffär där vi brukar handla. Där fick hon en leksak av gitte som jobbar där. De va ett blått litet månster me mycket hår och som piper. Hon vart helt tokig i den. Sen köpte vi med oss några ben hem.
Efter de så åkte ja till Mariebergsskogen för att gå en liten promenix till. Där finns de massa djus och ankor och allt möjligt, nu vart de så att de fanns inte ett enda djur ute. Ja som hade tänkt träna lite.
Men vi träffade på en kille som va ute med hans amstaff/pittbull. Ja va noga med att fråga så han hade en snäll hund, vill ju inte att de ska hända henne något när hon är så liten och allt är så nytt.
Men det var en jätte snäll tik på 2,5 år som hette Emma. först va de lite läskigt tyckte Tila men sen så ville hon busa, Emma va så försiktig.

Nu ligger hon och sover igen som en stock snarkar som en gris. Å va go hon är!

Bild Tävling

Ska vara med i en bild tävling. Som har temat Staff och skogen.
Har några alternativ men vet inte vilken som ja ska välja.......??


Bild 1.

Bild 2.

Bild 3.

Bild 4.

Bild 5.

Hjälp mig va sak ja välja!!!!!?????

"Tränings-promenad"

Vi har just vart ute på en liten promenad runt kvarteret, den har bestått av mycket träning. Vi har börjat träna sitt som till en början. Tequila är jätte dukitg. Hon fattar nästan precis va hon ska göra. Tvekar lite men sän sätter sig efter nåra sekunder så får hon en liten godis.
Vi ska ta en till liten tur ikväll och träna lite mera.

Nu sitter vi på jobbet, hon springer runt och busar som bara den med den pipande ankan. Snart kommer hon nog att slockna som en stock. :D

Hejdå!

Första promenaden i skogen.

Idag har dagen börjat som den gjort alla andra dagar. Morgon kiss + morgon mys under täcket. Fast idag va Tila lite vildare än vanligt så de va inte så mycket mys mäst bus.
Har vi vart på något som hon inte vart på förut första promenaden i skogen. Med de stora hundarna. De gick jätte bra, hon sprang emellan benen på dom båda två. Sen träffade vi en gubbe som va ute me hans terrier Klara. Tila nosade lite på gamla Klara men hon va inge rolig så hon sprang vidare.
De va många nya intryck dofter mycket att titta och lyssna på. Hon va väldigt ivrig och tyckte att de va väldigt roligt. Vi gick nästan hela varvet.
Sedan har vi tränat på att åka i bur i bilen. Gick jätte bra de med, förutom att vi knydde lite i början men sen la hon sig ner och somnade till.
Vi åkte till lagret, där inne fick hon sitta i buren medans vi packade lite varor. De gick bra de me, men gnydde även då lite i början men tillslut somnade hon.
Nu ska vi åka till djuaffären igen för att se om den snälla tanten jobbar idag, så kanske vi kan få någon skojjig leksak.
Tila har vart lite lös i magen (inge värre) så vi gedde ett mål me torr mat, men nu har hon blivit hård så nu börja vi med som vi hade först att vi blöter upp alla mål. Så nu vart hon riktigt bra i magen, och vart på toa många gånger idag. (normalt många).

 Här ligger hon i buren när vi är på lagret för att jobba.
 Tila har fått en egen säng på kontoret.
 Där sov hon nästan hela dagen
 Promenaden i skogen me Rossine och My (Tequila och My)
 Rossini my och Tequila

God natt.

Nu har vi vart ute på en sissta rastning för natten. Tila både kissa och bajsade.
Hon ligger och sover i sin lilla bädd nu.
Idag har hon sovit nästan hela dagen så nu blir de väll många kissningar i natt skulle ja tro :p
Idag har vi även klipp lite lite på klorna bara för att hon ska bli van de. De gick jätte bra hon somnade till slut.
Hon fick en boll utan Kentas mamma och pappa. Den va väldigt omtyckt. Hon sprang och hämta den så fort man slängde iväg den och kom me den och ville att man skulle slänga den igen.

Nu är de natta kudden som gäller sov gott allihopa!

Lite bilder på Tequila (Tila)

 Här är Tila uppe och busar lite i soffan.
 Luktar lite på elementer, Lia sitter i fönstret me så ja tror hon smyger lite på Lia
 Sitter fint i soffan.
 Sötnosen
 Blev bara soff bilder nu. Men ska ladda upp mer bilder när jag har lånat mammas kamera.

Dag 3.

Igår kom stor hundarna hem, de tyckte Tila va jätte spännade. Rossi hanen tyckte de va äckligt me en bädis så han la sig under bordet. Tila lyhörd som hon är struntade i honom. My tiken tyckte inte heller så mycket om att de va en bäbis i huset. Fast dom busade lite. Men sen orkade inte My mer, vilket Tila accepterade fullt ut.
I natt va vi inte ute en enda gång, förens vi 9 tiden på morgon då Tila väckte mig. Vi va iof ute rätt sent på sista kissen på kvällen de va väll runt halv 2. Så sen sov hon hela natten, ja vaknade två gånger och tittade till henne. Då låg hon på sin plats på golvet brevid sin leksaksekorre.
Även denna morgonen fick hon komma upp efter 9 kissen och lägga sig under täcket och mysa lite. Hon la sig direkt på rygg och somnade. Ja kunde inte somna om för hon snarkade så högt så ja kunde inte sluta skratta. (Hon är så söt!)
Hon snarkar värre än va Kenta gör på kvällarna.
Nu ligger hon på lite lunch vila. Vi ska ut och gå lite runt på kvarteret sen och se oss omkring. Än så länge har vi nästan bara varit på trägården. Så vi får se va Tila tycker om de.!

Hejdå!


Dag 2.

Ännu en natt har gått och de gick jätte bra! Sov hela natten utom två kissningar, en vid 3 och en vid 9.
Fick en sov morgon med.  Vi va ute vid 9 sen sov vi ända till 11. Sen va vi ute på en lite promenix till, sen kröp vi under täcket i sängen och tog en liten sovpaus till. 
Väldigt skönt!!
Igår va vi och köpte lite leksaker som Tila fick välja ut helt själv. Som hon leker med hela tiden.

Hon är väldigt duktig och lyhörd. Lyssnar väldigt bra på "nej" och hit.

När Tila sover så ska hon antingen ligga på rygg eller me huvudet högt upp.

Skriver mer sen nu ska vi ner och mysa i soffan.
Har lite bilder som vi ska sätta in sen.


 Här ligger vi i soffan och myser under snuttefilten
 Här busar Tila och Lia med varandra. Tila kommer inte upp i soffan så Lia tycker de är väldigt kul att springa upp dit när Tila jagar henne.
 Här har vi slocknat nedanför soffan efter en promenix och lite mat.  

 Våran sovmorgons bild!


Hem resa och Första natten i sitt nya hem.

Igår va vi och hämtade lilla Tequila, som hon fick som namn. Blir lätt att vi säger Tila för enklighetens skull. I stamtavlan Heter hon Dreams come true. Och de stämmer värkligen in på henne.

Hela resan hem gick kanon, hon bara sov och sov. Första 2 minuterna innan vi hade kommit ut sveg så satt hon och knydde lite och undrade va som hade hänt. Sedan slocka hon som en stock. Vi fick väcka henne 4 gånger under färden hem för att kissa av sig lite och dricka vatten. Vi stannade i Mora och köpte hundmat på Djurmagasinet. Där inne charma hon givetvis alla!
Sedan kom vi äntligen hem efter många mils åkande. Då vi kissa och bajsade av oss igen på gården. Sen kom vi in, de tyckete hon va jätte spännande. Va inget rädd alls sprang om kring som en liten tok. Träffen me missekatten gick jätte bra. Tila bryr sig inte så mycket om den, dom tittar på varandra och har nosat några gånger på varandra men inget mer. Lia är mer nyfiken än Tila.
Gjorde sig hemma väldigt fort tycker ja. hon har sin plats nedanför soffan som hon hittade väldigt fort själv. Där snuttefilten ifrån mamma ligger.
Vi har än så länge bara vart på nedervångingen, vi tar en sak i taget. Tänkte börja med att lära oss att gå 3 stappstegen upp för till dörren och hoppa upp i soffan, sen kan vi börja med att gå upp till andra vångingen.
Så ja har fått lega nere på soffan me Tila i natt. Hon har vart ute 4 gånger under natten och kissat och bajsat. Hon gnyr och kraffsar på mig när hon vaknat, då ja bär ut henne på en gång så gör hon de hon ska så duktigt så. Har bara lyckas gjort en liten pöl inne EN gång. Så rumsren lärningen kommer nog att funka bra och gå fort.

Idag har vi vart på kontoret för första gången. Även där flyger hon fram i vild fart. Hon har fått tagit med sig sitt lilla gossedjur som hon ligger och myser med nu.

Har lagt in lite bilder nedan ifån resan hem och fösta tiden hemma.






   

   

Nu är det nära!!

Imorgon gäller de. Imorgon ska vi fara till Sveg för att hämta lilla valpen. Nu har ja längtat alldeles för länge och tiden har gått alldeles för sakta.. Men ÄNTLIGEN imorgon så ska ja hämta den.

Undra hur allt kommer att gå, hemresan, mötet me missen lia, hur den kommer trivas i sitt hem.?

Hoppas allt kommer att gå bra. Vi ska ta många vilopauser på vägen hem så den får kissa och äta. Ska ta de lungt när vi kommer hem så den får lukta och nosa och göra sig hemma. Lia kommer de inte vara några problem med, hon är van hundar. Så ja de kommer nog gå fint detta!!!

Längtar redan till vi ska börja träna spår, utställning och lydnad!!!!

Önska oss lycka till imorgon!


RSS 2.0